Hikvision Turbo HD 3.0 - 2016 újdonságai

 

Márciusban kezdte meg Roadshow-ját a Hikvision, több országban mutatják be az idei év újdonságait, többek között a HD-TVI fejlődését.
A 2016-os év legnagyobb újdonsága lesz a 3 megapixeles (3MP) Hikvison Turbo HD kamerák és a hozzá tartozó 5 megapixeles (5MP) rögzítők megjelenése.
Sokan azon a véleményen voltak, hogy ez egy ideiglenes megoldás a biztonságtechnikában és inkább az IP rendszert választották. Más gyártókkal ellentétben a Hikvision nem áll le a fejlesztéssel, tartogat még újdonságokat. Az új Hikvision 3MP HD-TVI kamerák a megnövekedett felbontásuknak és a már közismert megbízhatóságuknak köszönhetően hamar elfognak terjedni, megelőzve ezzel a többi gyártót akik még a FULL HD felbontásnál járnak.

A rögzítő házak nem változnak, a jelenlegi 7200HQHI-SH sorozat kivitelében fognak megjelenni az új alapmodellek. A belsőt tekintve viszont nagy az erőlelépés -  ami már várható volt -  mert a HD-TVI szabvány akár 5 megapixelt is képes megfelelően továbbítani koax és UTP kábelen.

 

Az új Hikvision rögzítők hardveres teljesítménye már-már megközelíti a hálózati IP rögzítőkét. Képesek minden csatornán akár 5megapixeles felbontásra, az összes csatornáról szinkronban felvétel visszajátszására, valamint IP kamerákat kezelni GIGABIT-es hálózati LAN csatlakozón keresztül.
A megnövekedett felbontást immáron H.264+ tömörítéssel menthetjük a merevlemezre, kiváló képminőséget biztosítva alacsonyabb bitrate mellett is, vagyis jobb minőséget vehetünk fel, kevesebb helyfoglalással.

Mi az a H.264+? Intelligens Codec, amely csökkenti a sávszélességet és a tárolási méretet 50%-al a hagyományos H.264-hez képest, miközben maximalizálja a felbontás minőségét.

 

Turbo HD 3.0 Hikvision

Tömörítés:
H-264+, felbontások: 5MP@12fps/3MP@15fps/1080p/720p/WD1 (960H)

A Turbo HD rögzítők eddig is képesek voltak megkötésekkel IP kamerákat kezelni, most annyiban változott a helyzet, hogy már kezelnek más gyártótól származó kamerákat is ONVIF protokollon keresztül. Ez nagy újításnak számít, mert így lehetőséget kapnak más gyártók IP kamerái is. +2db  hálózati kamerának használhatunk akár vezeték nélküli (WI-FI) kamerát is, amennyiben a rögzítőt egy olyan hálózathoz csatlakoztatjuk ami rendelkezik WIFI-vel.

Az új típusokra kattintva megtekinthetők az adatlapok:

Nagyobb videojel átviteli távolság
 

Nem csak a kamerák felbontása változik nagy mértékben hanem az átviteli távolságok is kétszeresére nőnek az eddigihez képest, RG59 koax kábelen immáron 1000 méter távolságot, Réz UTP kábelen pedig 500 méter távolságot tudunk kikábelezni a videojelnek - köszönhető ez a kamerába épített jelerősítőnek.
UTP-vel való kábelezés esetén is ajánlott a megfelelő HD videobalun használata pl. Folksafe HDP4103

 

EXIR LED 2.0 - továbbfejlesztett okosinfra
 

Az új kameráknál fog debütálni az EXIR LED 2.0 infra megvilágítás is, ami eddig is nagyon meggyőzően látta el éjszakai feladatát, a továbbiakban sem lesz ez másképpen. Az EXIR LED-es termékeknél a méterben feltüntetett éjszakai kivilágítási érték hiteles, teljes biztonsággal számolhatunk ezzel nem úgy mint a régebbi hagyományos IR megvilágításnál. Ez a technológia a megfigyelendő területet teljes szélességben és magasságban kivilágítja, nincsenek már zavaró elemlámpa fényéhez hasonlító csak középre világított foltok a képen. Az élettartamra sem lehet panasz, rendkívül jól megtervezett a hűtése a ledeknek, több irányból, egyenletesen vezetik el a hőmérsékletet.

Hikvision DS-2CE56F7T-IT3Z


3 Megapixel CMOS
- EXIR megvilágítás, 40m IR távolság
- 2-12mm motorizált varifokális optika
- True WDR, 120dB érzékenységgel
-
OSD menü, DNR, Smart IR
-
1920 ×1536@18fps
- rögzítőről vezérelhető optikai zoom
- Koax HIKVISION-C protokoll
- 1db HD-TVI jelkimenet
- 1db 12VDC tápfeszültség bemenet