Melyik HD-TVI (Turbo HD) rögzítőt válasszuk?

Érdemes tudni, hogy az analóg HD megalkotása nagyrészt a Hikvision nevéhez fűződik, ajánlott a gyártótól származó eszközöket választani kamera rendszerünkbe.

A Hikvision nagyon sok pénzt költ fejlesztésekre, aminek meglátszik az eredménye, mert sikerült a többi gyártóhoz képest egy hibamentesen működő, megbízható termékpalettát készíteni minden szegmensben.
Nagyon sok „márka” van a piacon, akik a Hik rögzítőit és kameráit árulják saját nevükön, úgynevezett OEM termékként. Ezek mind megbízható, ajánlott termékek. Hogyan lehet felismerni őket?

 
 
Külső:


A Hik egyedi külsőt gyárt termékeihez, ezért aki a termékeiket ismeri, könnyen rátalált a tőlük származó más márkanév alatt futtatott termékekre is. A típusszámok ugyan eltérnek, de a kamera ház még más importőr logójával vagy akár nélküle is felismerhető.

Hikvision Tuurbo HD kamera, MAZI HDTVI kamera, DIGICAM HDTVI kamera

 
Szoftver:


Szoftvereknél kicsit más a helyzet, előfordul, hogy az OEM eszköz később kap meg egy frissítést, funkciót, mint a gyári kiadása. Alap esetben ugyan azokkal a funkciókkal rendelkeznek, de ez egyes beállításokban és analitikai funkcióban eltérhet egy eredeti Hikvision-hez képest. Természetesen az ingyenes DDNS szolgáltatás (hik-online.com) ezeknél a modelleknél is korlátlanul elérhető mind a kamerára, mind a rögzítőre.

Hikvision DVR menü

 

A következőben egy kicsit megismerhetjük az egyik legnépszerűbb Turbo HD alapmodellt, 4/8/16 csatornás kivitelben.

Hikvision DS-7204HGHI-SH/A Turbo HD rögzítő:

Mondhatjuk, hogy ennél a rögzítőnél otthoni felhasználáshoz nem kell több. Kezeli a régebbi hagyományos D1/960H felbontású kamerákat és kezeli a hozzávaló 2MP FULL HD felbontású eszközöket is. A HGHI sorozat kameránként 12.5fps (12 képkocka/másodperc) értékkel képes rögzíteni a felvételt, ami otthoni környezetben elegendő. Ipari, térfigyelőként működő rendszereknél a gyors mozgás és a felvétel kikockázása miatt indokoltabb lehet a HQHI sorozat választása, mert azok a DVR-ek 25fps-el, tehát valós sebességgel rögzítik az eseményeket. A vásárlások aránya: 75/25% a HGHI típus javára.

Hikvision DVR


A burkolatot levéve a szakavatottak már hamar észreveszik a minőségi gyártás eredményeit, megtervezett felépítés, ergonomikus elrendezés van a rögzítő házában. Az olcsóbb rögzítőkben a mai napig műanyagból készül a SATA csatlakozó, a Hik már évek óta fémből készíti, ami ez által még jobban ellenáll a mozgatásnak, amikor csatlakoztatjuk a HDD-t vagy a burkolatot visszarakva a kábelek által okozott feszítésnek.
A házban helyet kap egy golyócsapágyas ventilátor is, ami márkás, csöndes működésű évekkel később is, használata indokolt, mert a rögzítő kezeli riasztási be és kimeneteket is, ami az alaplap méretének növekedéséhezés, hőtermeléséhez is hozzájárul.

 

Beüzemelés és első indítás:
 
A Hik komolyan veszi a biztonságot, így a legújabb firmware-ben már nincsen a megszokott alapértelmezett jelszó (12345) hanem az első indításnál kell megadnunk egy legalább 2db speciális karaktert tartalmazó 8 tagú jelszót (pl. 7654321b). Erre a lépésre azért volt szükség, mert a mai napig nagyon sok ügyfél hagyja alapértelmezetten az eszközét, amit internetre kötve használ. Ezzel a lépéssel már biztonságos lesz a használat.
A jelszó megadását követően a varázslóval könnyedén megadhatjuk a kezdéshez szükséges beállításokat. A főmenüben megfigyelhetjük, hogy az újdonságok „NEW” felirattal vannak megjelölve, ezekek az előző firmware-hez képest értendőek. A beállításokat gördülékenyen fogadja az eszköz, 10-15 perc alatt az igényeknek megfelelően beállítható.
 
Mindenképpen figyeljünk a merevlemez kiválasztásra, lehetőleg ne használjunk több évet kiszolgált, használt HDD-ket, mert azok nem tudnak megfelelően teljesíteni. Az ajánlott merevlemezt a Western Digital gyártja, Purple sorozat néven. Ezeket a háttértárak kifejezetten biztonságtechnikai eszközökbe lettek tervezve, alacsony hőtermelésük és hosszú élettartamuk fontos szerepet tölt be egy megfigyelő rendszer esetében. Az Exclusive AllFrame technológia az ATA folyamatos lejátszással együttműködve csökkenti a pixelhibákat és a videó megszakadások lehetőségét.

A 2015-ös évben a legtöbbet értékesített rögzítő, idén is elnyerte a legjobb vétel címét, DS-7204HGHI-SH/A megtekintése itt!
 
További kiemelten megbízható digitális képrögzítőink: Digicam, MZ, DAXO T/LT sorozat -2 év garanciával és ingyenes távoli eléréssel