Mobilgate kapunyitó GSM modul

Tökéletes megoldás az elhagyott, beázott, elromlott távirányítók kiváltására.

Ezzel a modullal kényelmesebbé, könnyebbé teheti kapunyitó rendszerének kezelését. A Mobilgate kapunyitó kiegészítőit a kapuvezérléshez kell csatlakoztatni, az eszköz bekötése vezérlésenként változik, általában a záró kontaktusú bemenetet vagy az impulzus kapunyitás bemenetet kell használni.


A modul műanyag tokozású, célszerű a vezérlés dobozában elhelyezni, így nem csak az eszköz lesz védelem alatt, hanem a kábelezés is könnyebb. Figyeljünk arra, hogy a modulnak beépített bot antennája van, olyan helyre végezzük a telepítést ahol megfelelő térerő áll rendelkezésre a modulnak. A működéshez szükséges egy SIM kártya valamelyik szolgáltatótól, ezen tárolódnak a beállítások és a kapunyitásához engedélyezett telefonszámok is.

Működés:


A modul 1 db bemenettel és 1 db relés kimenettel rendelkezik. A felhasználó a relés kimenetet (ez kapcsolódik a kapunyitó vezérléshez) rácsengetéssel, hívással tudja aktiválni. A nyitás lehetősége hívószám felismerésen alapul (csak az kap engedélyt a nyitásra, akinek a telefonszámra el van tárolva a modul SIM kártyáján) az előre beállított időre a relét behúzva tartja.

A GSM kapunyitó 8 db telefonszámot képes felismerni, ebből az elsőnek beírt telefonszám lesz az alapértelmezett, erre a számra lesznek automatikusan továbbítva pl. a szolgáltatótól kapott egyenleginformációs üzenetek is.   A relé működhet monostabil üzemmódban (rácsengetés –> behúzás adott időre) vagy bistabil üzemmódban (ekkor rácsenget –> és behúzva marad egészen a következő rácsengetésig), a beállítások alkalmazása függ a kapu vezérlés működésétől.

A felismerendő, nyitásra jogosult telefonszámokat, az SMS szövegét és egyéb paramétereket a GSM kapunyitó a saját SIM kártyáján tárolja, amely gyorsan, akár 5-10 perc alatt is beállítható saját mobiltelefonunk segítségével.

Technikai adatok:

 

Működéshez szükséges tápfeszültség: 10–30 VDC (akár töltőfeszültségű egyenárammal is működtethető)
Nyugalmi áramfelvétel: 20mA
Maximum áramfelvétel: 200mA (a tápellátást célszerű külön biztosítani és nem a vezérlésről)

 

Mobilgate kapunyitó modul megtekintése a webáruházban