Hikvision AHD, TVI, CVI - 4 az 1-ben kamera újdonságok

Évekkel ezelőtt az elsők között írtunk az 1000TV-sor felbontást leváltó analóg HD technikáról. Az akkori cikkünkben az egyik legjobban kihangsúlyozott mondatunk az volt, hogy a különböző gyártók eszközei egymással nem kompatibilisek. Ez mára megváltozott, a gyártók is belátták, hogy sokkal nagyobb területet képesek lefedni azzal a lépéssel, hogyha az eszközeiket kompatibilissé teszik más gyártók képátviteli szabványaival. (HD-TVI, HD-CVI, AHD). Ez nem csak a mi értékesítési dolgunkat könnyíti meg, hanem a szerelőknek is könnyebb lesz a meglévő kamerás rendszerek karbantartása, bővítése is.

Minden HD rögzítővel működik

Hikvision 4 az 1-ben AHD/HDCVI/HDTVI/CVBS Turbo HD kamerák megtekintése itt

A kezdeti lépést nem a Hikvision tette meg, hanem az AHD szabványt fejlesztő Provision és a hozzájuk köthető kisebb gyártók. Mi a Hikvision 4 az 1-ben eszközeit vártuk a legjobban, amikből már meg is érkezett egy kezdeti készlet. A kamerák az ismert külsővel mutatkoztak be, azonban a legnagyobb újdonság, hogy kompatibilisek az alábbi rendszerekkel:

-    AHD (pl. Provision, Videosec, Techson, DVC, Identivision)
-    HD-CVI (pl. Dahua)
-     és a saját fejlesztésű Hikvision Turbo HD DVR-ek

Hogyan kell az üzemmódot átváltani?

A kamerából kimenő videojelet a kábelén található nyomógomb segítségével választhatjuk ki.

Hikvision AHD, CVI, TVI jelválasztó

A nyomógomb egy vízhatlan, tömítéssel ellátott tokban foglal helyet, elkerülve a telepítés utáni véletlen átkapcsolást. Az átváltáshoz 5 másodpercig nyomva kell tartani a gombot, így váltogathatunk az egymás után következő szabványok között. Alap beállításként a kamera HD-TVI-re kapcsolva érkezik.

4 az 1-ben Hikvision kamerák

Egyenlőre csak 720p és 1080p felbontásban érhetőek el a kamerák a már megszokott kivitelekben, nem kizárt, hogy várható lesz majd a 3 megapixel vagy akár a szintén most debütáló 5 megapixel felbontású Turbo HD kamerákból is jelváltós kivitel.